lapte de migdale 3

Prepară ușor laptele de migdale chiar la tine acasă!

Dacă ești un fan al laptelui cu cereale și nu numai, trebuie să știi că băutura de migdale, cunoscută și sub numele de ,,lapte de migdale”, este o alternativă a laptelui de origine animală. Dacă încă nu ai încercat-o, e timpul să vezi și tu cum e! În plus, poți să o consumi și în perioada postului. Totuși, înainte de toate haide să vedem ce beneficii îți aduc migdalele și evident și laptele obținut din ele.

Ce trebuie să știi despre migdale?

lapte de migdale 2Migdalele fac parte din categoria fructelor oleaginoase, sunt o sursă rezonabilă de proteine, au grăsimi bune și conțin o grămadă de vitamine și minerale (vitamine din grupul B, vitamina E, Magneziu, Potasiu, Calciu etc.). Așadar, un consum moderat de migdale previne apariția bolilor de inimă, întărește nervii, tonifiază mușchii, te satură pentru o perioadă mai lungă de timp și ajută la depășirea perioadei de oboseală cronică, depresie sau stres. Sunt excelente ca și gustare, dar poți să le consumi și în diverse preparate. Mai trebuie să știi că laptele de migdale păstrează mare parte din nutrienții amintiți mai sus și este recomandat în special persoanelor cu intoleranță la lactoză, diaree infantilă, persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol sau mămicilor care alăptează.

Cu toate că această băutură de migdale se găsește și în comerț, normală sau cu diverse arome, dacă nu citești cu atenție eticheta s-ar putea să cumperi un produs cu foarte mult zahăr adăugat sau cu E-uri potențial dăunătoare organismului. Dar pentru că ne place să deținem controlul asupra ceea ce mâncăm, trebuie să îți spun că poți să îți prepari foarte ușor această băutură și acasă.

De ce ai nevoie pentru a prepara laptele de migdale?

Ca de obicei, rețeta poate varia în funcție de gusturile tale. Totuși, ingredientele de bază sunt:

  • O cană de migdale crude hidratate *,
  • 3 căni apă plată ,
  • Vanilie (baton, pudră sau esență) – după gust,
  • Miere / sirop de agave / o banană coaptă – opțional și după gust.

Alte ingrediente opționale: 2-3 curmale, 2-3 smochine , pudră de roșcove, cacao, nucșoară , scorțișoară etc.

migdale

*Migdalele crude se spală bine și se pun la hidratat în apă plată minim 6 ore. Le poți lăsa chiar și peste noapte dacă dorești să consumi laptele la micul dejun, însă înainte de a le prepara aruncă apa de pe ele și clătește-le bine.

De asemenea, dacă ai răbdare, poți să le și cureți de coajă pentru un gust ușor mai dulce.

Cum se prepară laptele de migdale?

Este chiar foarte ușor de făcut și este gata în maxim 10 minute. lapte de migdale 5

  1. Pune migdalele hidratate împreună cu cele 3 căni de apă în blender și amestecă-le la putere maximă timp de aproximativ 2 minute și jumătate sau până ce observi că migdalele s-au mărunțit foarte bine.

  2. Strecoară apoi amestecul într-un castron cu ajutorul unei site fine sau cu un tifon. Pulpa rămasă o poți folosi în alte preparate, ca de exemplu granola, așa că nu trebuie neaparat să o arunci. Laptele se pune înapoi în blender și se adaugă vanilia și mierea/siropul de agave/banana. De asemenea acum poți adăuga și alte ingrediente opționale, dar ține minte: cu cât adaugi mai multe ingrediente, cu atât adaugi mai multe calorii! Amestecă-le la putere maximă timp de aproximativ un minut, apoi toarnă laptele într-o sticlă.

P.s.: poți adăuga ingredientele opționale sau banana și înainte de a strecura amestecul.

Și gata! Dacă este ținut la frigider, termenul de valabilitate este între 3 și 5 zile, dar nu uita să îl agiți bine înainte de a-l utiliza. Îl poți consuma ca atare, cu cereale integrale sau în diverse preparate ca de exemplu budinca din semințe de chia.

Ți-am făcut poftă?

lapte de migdale