IMG_5231

Picnic Chef – povestea magică a unor preparate gustoase și sănătoase

Acum câteva zile, mai exact în 29 august 2015, în parcul din șanțul Cetății Oradea, o mână de oameni harnici au deschis ,,porțile” primei ediții ,,Picnic Chef”, un eveniment plin de arome, creativitate, magie și râsete colorate.

Curiozitatea s-a citit pe chipul tuturor participanților încă de când au pășit timizi pe iarbă și și-au așezat frumos păturica la umbră. Nu a durat mult până ce atmosfera a și început să se destindă. A fost de ajuns să le ofer doar câteva informații de bază despre alimentația sănătoasă pentru ca mai apoi să își construiască fiecare în gând sandwich-ul preferat și delicios de sănătos.

IMG_5142

Însă vorbăraia nu a durat prea mult, deoarece aerul de nerăbdare ne copleșea treptat din zona celor 7 echipe curajoase care se pregăteau să se întreacă în bătălia preparării celor mai ingenioase meniuri. Folosind doar ingrediente de origine vegetală și fără foc, concurenții aveau de-a face cu o misiune destul de dificilă: cucerirea ,,inimilor” juraților cu un fel principal și o limonadă/băutură aromatizată. Înarmați cu ingrediente proaspete furnizate de Carrefour Lotus Oradea, cu ustensile profesionale din partea Sarah Pop și armuri strălucitoare oferite de Culinary Marketing și Farmacia 3, concurenții au fost mai mult decât pregătiți să își etaleze talentele nebănuite.

IMG_5088

Nici nu am apucat să zicem bine ,,start!” că echipele s-au și apucat de lucru. Mai cu spor, mai cu veselie, cu mic, cu mare, toți au adus câte un strop de imaginație și îndemânare în preparatele lor. La final echipele au reușit să mă impresioneze de-a dreptul. Salate umplute cu dragoste, băuturi vitaminizate, sandwich-uri aromate sunt doar câteva din preparatele ce mi-au încântat cu adevărat papilele gustative!

DSC05180

Și, deși din punctul meu de vedere cu toții au ieșit învingători, se pare că echipa ,,Cocoșii de munte” a fermecat din plin juriul format din Laura Ungur – artist plastic, Alexandru Gabriel Ion – reprezentant bihor.eu și subsemnata, nutriționist dietetician. Oare au folosit vreo vrajă?! Asta nu știu să vă spun, dar ce știu e că preparatul lor: hummus veggie wrap cu sos dulce de muștar și legume de sezon ne-a amețit simțurile, în vreme ce limonada cu ananas, portocală, afine, mentă și busuioc ne-a vrăjit complet.

IMG_5211

Nici celelalte echipe nu au fost mai prejos și ne-au demonstrat că gătitul rapid și delicios chiar nu are limite atunci când vine vorba de sănătate. (Click aici pentru mai multe poze)

Și pentru că în orice poveste există și un strop de magie, Eduard și Bianca, parcă scoși din basme, au reușit să ne lase pe toți muți de uimire prin numerele lor perfecte de magie și iluzionism. Au mânuit cărți și alimente deopotrivă, arătându-ne că magia poate exista oriunde și oricând atâta timp cât noi credem în ea.

DSC05192

De hohotele de râs s-a ocupat și Clovnul Vesel din împărăția Prietenii Veseliei, dar și Minionul nostru îndrăgit care stătea la poze asemeni unui fotomodel experimentat.

Și dacă e să mă iau după spusele unor invitați veniți de departe, ,,toți participanții au plecat de la marele eveniment fascinați, încântați și cu zâmbetul până la urechi”.

Și cu asta am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa! 😀